Οι καλύτερες παγωτομηχανές

Οι παγωτομηχανές είναι τα μηχανήματα εκείνα που παράγουν το ωραίο παγωτό που καταναλώνουμε με μανία κάθε καλοκαίρι, μικροί και μεγάλοι. Ποιές όμως είναι οι καλύτερες παγωτομηχανές για έναν καταστηματάρχη; Τι μηχανήματα χρειάζεται για να φτιάξει το καλύτερο παγωτό για τους πελάτες του;

Οι παγωτομηχανές χωρίζονται σε αρκετές κατηγορίες – Υπάρχουν ειδικά μηχανήματα για τη παραγωγή σκληρού παγωτού βιτρίνας καθώς και άλλα μηχανήματα, για το παγωτό χωνάκι(παγωτό μηχανής). Σ’αυτό το άρθρο θα αναλύσουμε τις μηχανές soft, αυτές που είναι κατάλληλες για παγωτό χωνάκι.

Οι καλύτερες παγωτομηχανές για παγωτό χωνάκι

Υπάρχουν 3 κύριες κατηγορίες παγωτομηχανών soft. Οι Ιταλικές μηχανές παγωτού, οι Αμερικάνικες και οι Κινέζικες.

Οι Ιταλοί αντιπροσωπεύονται στις μηχανές παγωτού με την Gelmatic και την Frigomat. Είναι οι 2 κύριοι κατασκευαστές μηχανών στην Ιταλία ενώ υπάρχουν αρκετές ακόμα εταιρείες. Αυτές οι 2 όμως είναι οι πιο γνωστές. Οι Gelmatic είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς για την παραγωγή soft παγωτού ενώ αντίθετα οι Frigomat έχουν δημιουργήσει όνομα ως αξιόπιστα και πολύ υψηλής ποιότητα μηχανήματα για παγωτό βιτρίνας – hard.

Οι καλύτερες παγωτομηχανές εαν επιλέξουμε από Ιταλία, είναι οι Gelmatic. Αυτές προσφέρονται σε διάφορες εκδόσεις, ανάλογα τις απαιτήσεις του καταστήματος καθώς και τι χρήματα θέλει να ξοδέψει. Υπάρχουν μηχανές με αντλία διόγκωσης που διογκώνουν το παγωτό και το κάνουν πιο ανάλαφρο, μηχανές με μίξερ πάνω στο κάδο(που ανακατεύει συνέχεια το παγωτό και δεν αφήνει τα υλικά να ξεχωρίσουν, κ.α.). Οι μηχανές Gelmatic βγαίνουν σε εκδόσεις με 1 γεύση ή με 2 γεύσεις + ανάμειξη.

Ως αντίπαλοι στις Ιταλικές παγωτομηχανές υπάρχουν οι παγωτομηχανές Taylor που είναι οι πιο δημοφιλείς μηχανές στην Αμερική. Πρόκειται για πλήρως αξιόπιστα μηχανήματα που έχουν συνδέσει το όνομά τους με τα μεγαλύτερα καταστήματα εστίασης. Είναι πολύ ακριβές μηχανές όμως αξίζουν κάθε ευρώ τους. Οι μηχανές taylor, όπως και οι gelmatic, παράγονται σε διάφορες εκδόσεις είτε με αντλία διόγκωσης, είτε με μίξερ στον κάδο-hopper, κτλ. Οι εκδόσεις επίσης διαφέρουν ανάλογα και με τις παραγωγικές δυνατότητες που έχει η κάθε μηχανή. Οι παγωτομηχανές Taylor είναι τα τέλεια εργαλεία για κάθε σοβαρό κατάστημα εστίασης, που θέλει να επενδύσει ένα σοβαρό ποσό στη παραγωγή του παγωτού.

Τέλος, στη τελευταία κατηγορία υπάρχουν οι Κινέζικες παγωτομηχανές. Πρόκειται για οικονομικές μηχανές που έχουν κάνει την εμφάνισή τους τα τελευταία χρόνια. Παρά την αρχική τους μη αξιοπιστία, τα τελευταία χρόνια είναι ιδιαίτερα αξιόπιστα μηχανήματα και τις εμπιστεύονται όλο και περισσότερα καταστήματα. Υπάρχουν αρκετά δεκάδες εργοστάσια που παράγουν μηχανές στην Κίνα, οπότε πρέπει να προσέχετε τι επιλέγετε. Σ’αυτή τη κατηγορία, που οι παγωτομηχανές ξεκινάνε από αρκετά χαμηλή τιμή, οι παγωτομηχανές FrozenBAR παίζουν χωρίς αντίπαλο. Πρόκειται για μηχανές παγωτού από Ελληνική εταιρεία που κατασκευάζονται στη Κίνα, με Ευρωπαϊκές όμως προδιαγραφές. Είναι πλήρως αξιόπιστα μηχανήματα και τα εμπιστεύονται εκατοντάδες καταστήματα σε όλη την Ευρώπη. Διαθέτουν εξαρτήματα όπως αντλία διόγκωσης, μετρητές παγωτών,κ.α. Παράγονται κι αυτές, όπως και οι Gelmatic/Taylor σε εκδόσεις με 1 γεύση ή με 2 + ανάμεικτο.

Όποια παγωτομηχανή και να επιλέξετε, να φροντίσετε να την αποκτήσετε από μια εταιρεία με καλή εξυπηρέτηση και service. Επίσης, μεγάλο ρόλο στη τελική διαμόρφωση του προϊόντος θα παίξει και το μείγμα παγωτού που θα επιλέξετε. Υπάρχουν αρκετά μείγματα, άλλα με μίξη με γάλα και άλλα με νερό. Δοκιμάστε αρκετά προϊόντα παγωτού πριν την επιλογή σας, έτσι ώστε να προσφέρετε το καλύτερο δυνατόν στους πελάτες σας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *