Recent Posts

 • Πως δουλεύει το web hosting

  Πως δουλεύει το web hosting

  Το web hosting – στα Ελληνικά “Φιλοξενία ιστοσελίδων” – είναι όλες οι απαραίτητες υπηρεσίες που σας προσφέρει ένας πάροχος, έτσι ώστε η ιστοσελίδα σας να είναι πάντα online. Έτσι δε χρειάζεται να στήσετε εσείς έναν σέρβερ στο σπίτι σας και να έχετε πάντα τον υπολογιστή ανοιχτό – απλά επιλέγετε μια αξιόπιστη εταιρεία web hosting και αυτή αναλαμβάνει τα πάντα για εσάς.

  Αμέσως μόλις κάνετε τη παραγγελία σας στην εταιρεία που επιλέξετε(θα σας πούμε παρακάτω τις συμβουλές μας), η εταιρεία σας στέλνει ένα welcome email που περιλαμβάνει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για το λογαριασμό σας – που θα συνδεθείτε, πως θα ανεβάσετε τα αρχεία σας, πως θα φτιάξετε τα emails σας.

  Στην ουσία όλα αυτά τα δεδομένα, είναι αποθηκευμένα μέσα σε έναν κεντρικό υπολογιστή – σέρβερ. Αυτός ο server είναι ανοιχτός 24 ώρες το 24ωρο και τεχνικοί φροντίζουν έτσι ώστε να υπάρχει αμερόληπτη λειτουργία, δίχως κανένα πρόβλημα. Η αρχιτεκτονική πίσω από τις υπηρεσίες hosting δεν είναι κάτι που ενδιαφέρει το απλό κοινό – εσείς πρέπει απλά να γνωρίζετε πως να διαχειρίζεστε το δικό σας πακέτο web hosting.

  Πίνακας ελέγχου και διαχείρισης

  Ο πίνακας ελέγχου είναι από τα βασικότερα πράγματα σε ένα πακέτο hosting. Εδώ βρίσκονται μαζεμένες όλες οι πληροφορίες του λογαριασμού σας, όπως τι δεδομένα χρησιμοποιείτε, πόσα αρχεία έχετε, πόσα emails, ποιά είναι τα όρια του λογαριασμού σας, κ.ο.κ. Μέσα από τον γραφικό πίνακα ελέγχου μπορείτε να ρυθμίζετε λογαριασμούς emails, να καταργείτε και να δημιουργείτε, να ανεβάζετε αρχεία μέσω browser, να κάνετε αλλαγές στα αρχεία και πολλές ακόμα λειτουργίες. Επίσης, οι μεγάλες εταιρείες προσθέτουν κάποιες πολύ καλές εφαρμογές που σας επιτρέπουν να κάνετε εγκατάσταση δημοφιλή scripts με 1 κλικ. Έτσι δεν μπλέκετε με δύσκολες και περίπλοκες εγκαταστάσεις που θα χρειαζόσασταν επιπλέον γνώσεις linux & web hosting. Εαν αντιμετωπίσετε οποιοδήποτε πρόβλημα ή έχετε δυσκολίες, στην ιστοσελίδα http://www.webhostinggreece.gr μπορείτε να βρείτε πολλές πληροφορίες πάνω στο web hosting, άρθρα και οδηγούς καθώς και προτεινόμενα πακέτα hosting.

  Πως να επιλέξετε το κατάλληλο πακέτο

  Υπάρχουν αρκετά πακέτα web hosting που απευθύνονται σε διαφορετικά ομάδα ατόμων, ανάλογα τις ανάγκες του κάθε website. Πριν δείτε όμως τις ανάγκες σας καθώς και τα προτεινόμενα πακέτα, πρέπει να επιλέξετε την εταιρεία που θα συνεργαστείτε. Η εταιρεία-πάροχος πρέπει να είναι μια καταξιωμένη εταιρεία με χρόνια στο κλάδο του web hosting και που πέρα από τις αρχικές υπηρεσίες στην αγορά πρέπει να σας προσφέρει μια ολοκληρωμένη και ποιοτική after sales υποστήριξη. Για την επιλογή της εταιρείας, θα μιλήσουμε στην επόμενη παράγραφο.

  Για την επιλογή του πακέτου αρκεί η καταγραφή των αρχικών σας αναγκών. Εαν η ιστοσελίδα είναι καινούργια, τότε καλό είναι να αγοράσετε ένα μικρό web hosting πακέτο. Αυτό θα σας βοηθήσει να περιορίσετε τα έξοδα στην αρχή. Φυσικές όλες οι υπηρεσίες φιλοξενίας ιστοσελίδων σας δίνουν τη δυνατότητα να αναβαθμίσετε άμεσα και χωρίς κόστος – πληρώνοντας μόνο τη διαφορά στο πακέτο hosting που θα επιλέξετε. Έτσι, επιλέγετε για αρχή το αρχικό πακέτο της κάθε εταιρείας, προσέχοντας όμως να περιλαμβάνει όλα τα βασικά πράγματα όπως emails, δυναμικές ιστοσελίδες και φυσικά το καλύτερο πίνακα ελέγχου – το Plesk!

  Επιλογή εταιρείας

  Όταν ερχόμαστε στην επιλογή παρόχου hosting, πάντα η επιλογή μας πρέπει να είναι μια Ελληνική εταιρεία. Σχεδόν όλες οι μεγάλες εταιρείες στη χώρα μας, πλέον έχουν το datacenter στην Ελλάδα και συνδέονται με τρομερά μεγάλες ταχύτητες με όλους τους ISP εντός Ελλάδος. Τι σημαίνει αυτό; Ότι η ιστοσελίδα σας θα φορτώνει με καταπληκτικές ταχύτητες! Επίσης θα λαμβάνετε Ελληνική υποστήριξη και θα υπάρχουν τα ίδια ωράρια λειτουργίας(εαν επιλέξετε μια Αμερικάνικη εταιρεία π.χ. η υποστήριξη που θα σας προσφέρουν, είναι εκτός του δικού μας ωραρίου λόγω διαφοράς ώρας. Επίσης η συννενόηση είναι δύσκολη επειδή συνήθως στο επίπεδο των τεχνικών δουλεύουν Ινδοί,κτλ που η συνεννόηση δεν είναι εύκολη).

  Εαν θέλετε τη δική μας προσωπική γνώμη, η Tophost είναι ίσως η κορυφαία εταιρεία web hosting στη χώρα μας. Τα πακέτα tophost hosting προσφέρουν ασυναγώνιστα χαρακτηριστικά για όλες τις ανάγκες πάνω στη φιλοξενία ιστοσελίδων. Επίσης η φανατική υποστήριξη της εταιρείας, θα σας κάνει να είστε καλυμμένοι σε οποιοδήποτε πρόβλημα σας προκύψει.

  Έχοντας δοκιμάσει πάνω από 15 εταιρείες web hosting – Ελληνικές και Ξένες, η πρόταση που σας κάνουμε είναι εντελώς συνειδητή και μετά από χρόνια εμπειρίας και χρήσης.

  Κάντε τη δική σας επιλογή πάνω στο χώρο του ίντερνετ και ξεκινήστε τη δυναμική σας παρουσία σε έναν χώρο που συνεχώς κερδίζει έδαφος!…

 • Θα εξοικονομήστε χρήματα εαν κλείνετε νωρίς αεροπορικά εισιτήρια;

  Θα εξοικονομήστε χρήματα εαν κλείνετε νωρίς αεροπορικά εισιτήρια;

  Τα αεροπορικά εισιτήρια είναι ακριβά, οπότε είναι φυσικό να θέλετε να κλείσετε τη καλύτερη δυνατή τιμή! Το τελευταίο καιρό – τα τελευταία χρόνια για την ακρίβεια – έχει γίνει συνήθης πρακτική για τις αεροπορικές εταιρείες να ανακοινώνουν ειδικές τιμές και μεγάλες εκπτώσεις για δρομολόγια που αφορούν οχτώ και δέκα μήνες μετά τη κράτηση! Έτσι, ενώ οι προσφορές ισχύουν για πολύ λίγες ημέρες, οι κρατήσεις που αφορούν και έχουν μεγάλη έκπτωση είναι για ταξίδια μετά από αρκετούς μήνες. Αλλά σας βοηθάει τελικά αυτός ο τρόπος να εξοικονομήσετε χρήματα στα αεροπορικά εισητήρια; Ή απλά πληρώνετε τσάμπα αρκετά χρήματα, μήνες πριν;

  Μην αγνοείτε τα ψιλά γράμματα

  Ενώ υπάρχουν πολλές προσφορές και εκπτώσεις που διαφημίζονται ανά καιρούς, μπορεί να μην είναι η καλύτερη δυνατή ιδέα να επιλέξετε τη χαμηλότερη τιμή στα αεροπορικά, δεδομένου ότι αρκετές φορές υπάρχουν περιορισμοί. Κατ’αρχήν, οι περισσότερες προσφορές και τα αεροπορικά εισιτήρια που αγοράζετε με έκπτωση, τις περισσότερες φορές δεν ακυρώνονται και δεν μπορούν να αλλάξουν. Μια μικρή-ξαφνική- αλλαγή στα σχέδιά σας μετά από 8 και 10 μήνες, θα σας υποχρεώσει να ακυρώσετε τα εισιτήρια και να εκδόσετε νέα αεροπορικά με άλλη, μεγαλύτερη τιμή. Επίσης επιβαρύνεστε και με το τέλος κράτησης!

  Οι τιμές στα αεροπορικά εισιτήρια δεν αλλάζουν τόσο πολύ!

  Η διαφορά στα αεροπορικά εισιτήρια 8 μήνες πριν την αναχώρηση και 2 μήνες πριν, είναι πολύ μικρή – σχεδόν αμελητέα. Ειδικά εαν το ταξίδι σας δεν είναι ιδιαίτερα δημοφιλές μπορείτε να βρείτε και χαμηλότερα αεροπορικά, 2 μήνες πριν την αναχώρηση!

  Μια άλλη λεπτομέρεια που λίγοι διαβάζουν, είναι ότι τα αεροπορικά εισητήρια που εκδίδονται μέσα από προσφορές και εκπτώσεις δεν επιστρέφονται ή επιστρέφονται μόνο οι φόροι αεροδρομίου ή/και οι κυβερνητικοί φόροι. Επίσης τα εισιτήρια με προσφορά είναι συνήθως περιορισμένα και τις περισσότερες φορές 5-10 θέσεις ανά πτήση πωλούνται με έκπτωση μόνο!

  Πτήσεις εσωτερικού

  Τα αεροπορικά εισιτήρια εσωτερικού είναι φθηνότερα όταν γίνονται κράτηση 1 μήνα -και περισσότερο – πριν την αναχώρηση παρά όταν έρχεται η τελευταία στιγμή και ο κόσμος κάνει τη κράτηση μερικές ημέρες πριν. Επίσης, ένα βασικό των εκπτώσεων είναι ότι η έκπτωση υπάγεται μόνο στη τιμή του εισιτηρίου και όχι σε όλη τη τιμή. Το μεγαλύτερο ποσοστό της τιμής περιλαμβάνει τους φόρους, επιβαρύνσεις,κτλ. Οπότε και πάλι η έκπτωση είναι σχετικά μικρή.

  Η κράτηση για αεροπορικά εισητήρια από νωρίς μπορεί να αποτύχει

  Ο κατάλληλος συγχρονισμός για τη δημιουργία του ταξιδιού σας, είναι ζωτικής σημασίας όταν πρόκειται για την κράτηση αεροπορικών εισιτηρίων. Πρέπει να πετύχετε το σωστό timing όταν κάνετε κράτηση – ούτε πολύ νωρίς ούτε τελευταία στιγμή. Καθώς στη μια περίπτωση δε μπορείτε να κάνετε σωστό προγραμματισμό καθώς μπορεί να προκύψει κάποια αλλαγή και στη δεύτερη περίπτωση δε θα βρείτε φθηνά αεροπορικά εισιτήρια και επίσης θα δυσκολευτείτε να βρείτε όλα τα υπόλοιπα όπως ενοικίαση αυτοκινήτου, κράτηση ξενοδοχείου,κ.ο.κ.
  Εαν δεν έχετε ένα σταθερό πρόγραμμα και αλλάζει συνεχώς, τότε θα οδηγηθείτε να πληρώσετε πολύ περισσότερα τις αλλαγές και τις ακυρώσεις στα αεροπορικά εισητήρια. Επίσης, ένας ακόμα κίνδυνος με το να κλείνετε νωρίς αεροπορικά είναι ότι μπορεί να προκύψουν αλλαγές, ακυρώσεις ή ανασχεδιασμός στη πτήση που κλείσατε. Φανταστείτε να έχετε κλείσει πτήση με ανταπόκριση και να αλλάξει το δεύτερο αεροπλάνο. Θα σας καταστρέψει όλο το ταξίδι!

  Πως να κλείσετε φθηνά αεροπορικά εισητήρια

  Προσπαθήστε να κάνετε τη κράτησή σας εντός 50 εως 30 ημερών από την αναχώρησή σας. Υπάρχουν αρκετές ιστοσελίδες που μπορείτε να κάνετε σύγκριση αεροπορικών και επίσης να βρείτε τα πιο οικονομικά εισιτήρια. Τόσο η Kayak για τα διεθνή αεροπορικά εισητήρια όσο και το travelo.gr για τα εγχώρια αεροπορικά εισιτήρια, μπορούν να σας διευκολύνουν στο να βρείτε τα κατάλληλα εισιτήρια για εσάς και το ταξίδι σας, στις ημερομηνίες που επιθυμείτε.

  Εαν συγκρίνετε το κόστος των αεροπορικών με αυτό του τρένου, σκεφτείτε πως το κόστος είναι ακριβώς το ίδιο εαν κάνετε κράτηση το διάστημα που σας αναφέραμε. Όσο περνάνε οι ημέρες, τόσο το κόστος θα αυξάνεται για το αεροπλάνο.

  Πως θα βρείτε ισορροπία

  Το να βρείτε ισορροπία μεταξύ του διαστήματος της κράτησης και των οικονομικότερων διαθέσιμων ναύλων, είναι το σημαντικότερο κατά τη διαδικασία της οργάνωσης του ταξιδίου. Για να δείτε πόσο σημαντική είναι η ισορροπία, μπορεί να κλείσετε ένα αεροπορικό 10 μήνες πριν και να έχει ακριβώς το ίδιο κόστος εαν το δείτε μετά από 8 μήνες – δηλαδή 2 μήνες πριν την αναχώρησή σας!
  Εαν κάνετε αναζήτηση στα διάφορα sites σύγκρισης αεροπορικών, μπορείτε να βάλετε μια διαδρομή για μετά από π.χ. 5-6 μήνες και να παρακολουθείτε καθημερινά τη πορεία της. Θα δείτε πως θα περάσουν οι μήνες και η τιμή θα είναι κατά μεγάλο ποσοστό η ίδια! Φυσικά υπάρχει και η περίπτωση οι τιμές να είναι αρκετά διαφορετικές όμως αυτό συμβαίνει πολύ σπάνια και σε λίγες περιπτώσεις. Για την ακόμα μεγαλύτερη ευκολία σας, η ιστοσελίδα της Skyscanner προσφέρει καθημερινό alert για τη πτήση ή διαδρομή που θέλετε. Έτσι κάθε ημέρα θα σας έρχεται email με τη νέα τιμή είτε αυτή αυξήθηκε, είτε μειώθηκε είτε έμεινε η ίδια! Επίσης έχετε κατά νου ότι οι τιμές πέφτουν σχεδόν πάντα δυο με τρεις μήνες πριν την αναχώρηση εαν το αεροπλάνο είναι ακόμα άδειο και η αεροπορική εταιρεία θέλει να γεμίσει οπωσδήποτε τη πτήση της!

  Τι να κάνετε τελικά

  Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να παρακολουθείτε καθημερινά τις τιμές. Αρχίστε την αναζήτηση 5 μήνες πριν εαν ο προορισμός σας είναι πολύ μεγάλος ή 3 μήνες πριν εαν ο προορισμός είναι κοντινός. Όταν δείτε μια πολύ καλή τιμή, κάντε κράτηση στα αεροπορικά εισιτήρια άμεσα και μη περιμένετε να μειωθεί κι άλλο καθώς υπάρχει σημαντική περίπτωση να ανέβει τελικά!…

 • Οι καλύτερες παγωτομηχανές

  Οι καλύτερες παγωτομηχανές

  Οι παγωτομηχανές είναι τα μηχανήματα εκείνα που παράγουν το ωραίο παγωτό που καταναλώνουμε με μανία κάθε καλοκαίρι, μικροί και μεγάλοι. Ποιές όμως είναι οι καλύτερες παγωτομηχανές για έναν καταστηματάρχη; Τι μηχανήματα χρειάζεται για να φτιάξει το καλύτερο παγωτό για τους πελάτες του;

  Οι παγωτομηχανές χωρίζονται σε αρκετές κατηγορίες – Υπάρχουν ειδικά μηχανήματα για τη παραγωγή σκληρού παγωτού βιτρίνας καθώς και άλλα μηχανήματα, για το παγωτό χωνάκι(παγωτό μηχανής). Σ’αυτό το άρθρο θα αναλύσουμε τις μηχανές soft, αυτές που είναι κατάλληλες για παγωτό χωνάκι.

  Οι καλύτερες παγωτομηχανές για παγωτό χωνάκι

  Υπάρχουν 3 κύριες κατηγορίες παγωτομηχανών soft. Οι Ιταλικές μηχανές παγωτού, οι Αμερικάνικες και οι Κινέζικες.

  Οι Ιταλοί αντιπροσωπεύονται στις μηχανές παγωτού με την Gelmatic και την Frigomat. Είναι οι 2 κύριοι κατασκευαστές μηχανών στην Ιταλία ενώ υπάρχουν αρκετές ακόμα εταιρείες. Αυτές οι 2 όμως είναι οι πιο γνωστές. Οι Gelmatic είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς για την παραγωγή soft παγωτού ενώ αντίθετα οι Frigomat έχουν δημιουργήσει όνομα ως αξιόπιστα και πολύ υψηλής ποιότητα μηχανήματα για παγωτό βιτρίνας – hard.

  Οι καλύτερες παγωτομηχανές εαν επιλέξουμε από Ιταλία, είναι οι Gelmatic. Αυτές προσφέρονται σε διάφορες εκδόσεις, ανάλογα τις απαιτήσεις του καταστήματος καθώς και τι χρήματα θέλει να ξοδέψει. Υπάρχουν μηχανές με αντλία διόγκωσης που διογκώνουν το παγωτό και το κάνουν πιο ανάλαφρο, μηχανές με μίξερ πάνω στο κάδο(που ανακατεύει συνέχεια το παγωτό και δεν αφήνει τα υλικά να ξεχωρίσουν, κ.α.). Οι μηχανές Gelmatic βγαίνουν σε εκδόσεις με 1 γεύση ή με 2 γεύσεις + ανάμειξη.

  Ως αντίπαλοι στις Ιταλικές παγωτομηχανές υπάρχουν οι παγωτομηχανές Taylor που είναι οι πιο δημοφιλείς μηχανές στην Αμερική. Πρόκειται για πλήρως αξιόπιστα μηχανήματα που έχουν συνδέσει το όνομά τους με τα μεγαλύτερα καταστήματα εστίασης. Είναι πολύ ακριβές μηχανές όμως αξίζουν κάθε ευρώ τους. Οι μηχανές taylor, όπως και οι gelmatic, παράγονται σε διάφορες εκδόσεις είτε με αντλία διόγκωσης, είτε με μίξερ στον κάδο-hopper, κτλ. Οι εκδόσεις επίσης διαφέρουν ανάλογα και με τις παραγωγικές δυνατότητες που έχει η κάθε μηχανή. Οι παγωτομηχανές Taylor είναι τα τέλεια εργαλεία για κάθε σοβαρό κατάστημα εστίασης, που θέλει να επενδύσει ένα σοβαρό ποσό στη παραγωγή του παγωτού.

  Τέλος, στη τελευταία κατηγορία υπάρχουν οι Κινέζικες παγωτομηχανές. Πρόκειται για οικονομικές μηχανές που έχουν κάνει την εμφάνισή τους τα τελευταία χρόνια. Παρά την αρχική τους μη αξιοπιστία, τα τελευταία χρόνια είναι ιδιαίτερα αξιόπιστα μηχανήματα και τις εμπιστεύονται όλο και περισσότερα καταστήματα. Υπάρχουν αρκετά δεκάδες εργοστάσια που παράγουν μηχανές στην Κίνα, οπότε πρέπει να προσέχετε τι επιλέγετε. Σ’αυτή τη κατηγορία, που οι παγωτομηχανές ξεκινάνε από αρκετά χαμηλή τιμή, οι παγωτομηχανές FrozenBAR παίζουν χωρίς αντίπαλο. Πρόκειται για μηχανές παγωτού από Ελληνική εταιρεία που κατασκευάζονται στη Κίνα, με Ευρωπαϊκές όμως προδιαγραφές. Είναι πλήρως αξιόπιστα μηχανήματα και τα εμπιστεύονται εκατοντάδες καταστήματα σε όλη την Ευρώπη. Διαθέτουν εξαρτήματα όπως αντλία διόγκωσης, μετρητές παγωτών,κ.α. Παράγονται κι αυτές, όπως και οι Gelmatic/Taylor σε εκδόσεις με 1 γεύση ή με 2 + ανάμεικτο.

  Όποια παγωτομηχανή και να επιλέξετε, να φροντίσετε να την αποκτήσετε από μια εταιρεία με καλή εξυπηρέτηση και service. Επίσης, μεγάλο ρόλο στη τελική διαμόρφωση του προϊόντος θα παίξει και το μείγμα παγωτού που θα επιλέξετε. Υπάρχουν αρκετά μείγματα, άλλα με μίξη με γάλα και άλλα με νερό. Δοκιμάστε αρκετά προϊόντα παγωτού πριν την επιλογή σας, έτσι ώστε να προσφέρετε το καλύτερο δυνατόν στους πελάτες σας.…

 • Welcome to Santorini2013

  Welcome guest!

  Welcome to Santorini2013 blog. This blog is about the Gastronomy’s year of 2013, which was dedicated to Santorini. This is a general blog with general news, tips and articles about Santorini and not only.

  Hope to have a nice time on our blog,

  Regards!…